• Absolutely Cosmopolitan Bostons

  • Tel: H-P 16:00-22:00, Sz-V 9:00-22:00 • +3630 422 3214

Puppy page

Ha kiskutyát szeretne, ezt az oldalt mindenképp tanulmányozza ALAPOSAN!

Kutyavásárlás előtt gondolja végig életformáját, anyagi lehetőségeit, időbeosztását!

A választás egy életre szól!

“Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

“Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.”
Le Petit Prince  – Antoine de Saint-Exupéry
Ha kutyát szeretne társnak, hozzon egyet egy menhelyről!
Segítséget itt talál: kutyabarát.hu
Ha Boston terriert szeretne, jó tenyésztőtől, egészséges szülőktől válasszon hobby kutyát!
 
Ha kiállítási kutyát szeretne, jó előre iratkozzon fel várólistára, hogy a legígéretesebb kiskutyát kaphassa!

Korlátozott számban előjegyzést VÁRÓLISTÁRA felveszünk!

A kiskutyák eladása kizárólag jó helyre, előre megtervezett családi körülmények közé, NEMZETKÖZI SZERZŐDÉSSEL lehetséges! Nálunk MINDEN gazdi CSALÁDTAG lesz (a szó minden értelmében), napi kapcsolatban állunk egymással! Aki ezt a kapcsolattartást nem fogadja el, kérjük, ne is írjon kérdőívet, mert ez szerződési feltétel részünkről!!!

A kiskutyát befejezett oltási programmal, chippel, útlevéllel, törzskönyvvel, teljes puppy csomaggal kerülhetnek új gazdihoz! Kennelünkből “olcsó” kutyát nem tud vásárolni, mivel a MINŐSÉGET ÉS EGÉSZSÉGET képviseljük, NEM PEDIG A MENNYISÉGET!!! 10 hetes kor előtt egyetlen kiskutya sem elvihető, semmilyen esetben sem! A babák látogatása a második oltást követően lehetséges és elvárt, nagyon szigorú higiéniai körülmények és feltételek mellett!
Karácsonyi, születésnapi, meglepetés ajándéknak
NEM ADUNK EL KISKUTYÁT!!!
A kiskutya nem egy tárgy! Élőlény, lelke van! Joga van egy biztonságos, családban eltöltött, boldog élethez!
Figyelem! Szaporítók, kutyagyártók, kérjük, még a kapcsolatfelvételt is mellőzzék!
                                                                                                                                                                                                   Köszönjük

Borris's Offspring / Borris babák

DOB: 2017.11.10.

További információ telefonon kérhető!

A nem kennelünkben született, de saját kanunktól származó kiskutyák eladása is kizárólag törzskönyvvel, szerződéssel, garanciával

For new owners 0-24 LIVE webcamera streaming available!

OLVASNIVALÓ KUTYAVÁSÁRLÁS ELŐTT!

Kiskutyát szeretnék! - Gulyás Viktória írása

Felelős kutyatartók – és főleg a tenyésztők – világának legfeketébb szférája – a mi Mordorunk – a szaporítók, valamint azok követei: az ignorancia és az általános tudatlanság. Kutyás népség vagyok, így az én üzenőfalamon heti kétszer felbukkan egy “neszaporíts” poszt, de a tapasztalat azt mutatja, ilyenekből sosem elég. Hogyan vegyél kutyát okosan? Lássuk!

Tegye fel a kezét az, aki ebvásárlás előtt ugyanolyan alapossággal körüljárta a témát, olvasott, kutatott, véleményeket keresett a neten, mint ahogy tenné azt egy gépjármű vásárlása esetén…! Sajnos manapság nagy divat ‘adjuramistendeazonnal’ kutyát venni, holott 10-14 éves “befektetésről” van szó, és egy olyan lényről, akiben a szerelő nem tud alkatrészt cserélni, ha a gyári hibás.

Először is: Döntsd el, mit szeretnél, és miért. Fontos a “miért”, ugyanis a kérdésre a leggyakoribb válasz, az, hogy xx fajtát szeretnék, mert “az tetszik”. Ha csak tetszik a golden retriever buci feje, vagy a border collie okos tekintete, akkor miért van szükségünk fajtatiszta kutyára? Ha nem célunk használni a fajta született képességeit sportra, sem pedig a küllemét kiállításokon, akkor tökéletes lehet egy örökbefogadott kutya is. A menhelyek tele vannak fajtatiszta kutyákkal, és a különböző fajtamentések is a segítségünkre lehetnek, hogy egy olyan kutyát találjunk, aki jellegében megegyezik a szívünk választottjával, és ráadásul ingyen van! Azt is vegyük figyelembe, hogy az örökbefogadással nem csupán azt a kutyát mentjük meg, aki elrabolta a szívünket, hanem egy másikat is: aki az ő helyére kerülhet.
Ha ragaszkodsz a fajtatisztasághoz, akkor miért érnéd be “hamisítvánnyal”? A kutyák “eredetiségét”, fajtatisztaságát a törzskönyv igazolja, csak és kizárólag. Ezt a papírt a szülők törzskönyvei alapján lehet kiváltani, csak kölyökkorban, és a tenyésztő által. Nincs olyan, hogy megveszem és csináltatok neki. A törzskönyvön szerepelnek a felmenők, az ő eredményeik, minden, ami a kutya genetikai értékéhez hozzájárul! Aki ezt nem adja meg, az valami rosszban sántikál. Ezek a kutyák – bármennyire is hasonlítanak a szülők a fajtára – bizony hivatalosan keverékek lesznek. Nem indulhatnak versenyeken, nem tenyészthetünk velük, és az így vásárolt kutya közel sem biztos, hogy viseli majd a fajtajellegeket akár kívülről akár jellemében. Akkor hát miért adunk érte sokezer forintot? Egészen hasonlóakat találunk menhelyen is.Miért vegyek horror áron kutyát, ha egyszer olcsóbbat is találok? Jogos a kérdés, a tenyésztők java manapság európai árakkal dolgozik, ami azt jelenti, hogy az “olcsóbb” fajták is 100.000ft-nál kezdődnek, a felkapottak ára pedig akár 2000 Euro is lehet. Hallom is a következő kérdést: mit tud ennyiért? Nos, itt idézném vissza a tézismondatomat: “Döntsd el, mit szeretnél, és miért.” Jó kutya kell, sportolni szeretnél és fontos az egészsége, az ösztönei, az energiaszintje, motiválhatósága? Szép kutya kell, mert kiállításra járnál, vagy egyszerűen csak szeretnéd, ha a kutyád valóban olyan fajtájú, olyan jellemű és egészséges lenne, mint amilyet megálmodtál? Nos, akkor spórolni kell. Ez a gyűjtögetős időszak egyébként nagyon sok pluszt tud adni az embernek. Míg az első beauceronomra, Jettára vártam (másfél évet) volt időm összeszedni kollégista diákként a rávalót. Közben barátra leltem a tenyésztőjében, rengeteget olvastam a fajta után, megismertem a hazai állományt és azok gazdáit, és mire elhoztam a kiskutyámat már egy remek, segítőkész közösség tagja lettem. A pénzemért kaptam egy egészséges, genetikai betegségektől mentes kutyát, aki azóta számtalan kiállításon győzedelmeskedett. Megismertem vele a terelést, ami azóta is nagy szerelmem, megszerettette velem a futást, és a túrázást, no meg még egy csomó egyéb kutyás sportot, és kiváló alapítószukája lett a kennelemnek. Csak halkan jegyzem meg: eredetileg hobbikutyának vettem… 🙂

Első kutyásként nagyon könnyű belesétálni egy-egy haszonorientált kutyaszaporító hirdetésébe. Ezt elkerülendő, segít nekünk a mindenható Internet, oldalak százain található meg a “tenyésztő vs. szaporító” ismertető. A legegyszerűbb definíció az, hogy a tenyésztő javítja a fajtát, míg a szaporító csak növeli a létszámát. Vagyis az első és legfontosabb különbség az, hogy az állományon mennyiségi vagy minőségi változás történik azzal, hogy megszületik egy alomnyi kiskutya. Ha biztosra akarunk menni, akkor ne sajnáljuk az időt az utánajárásra! A szociális hálón rengeteg nyilvános kutyás csoport található, valószínűleg lesz a megálmodott fajtánkkal is. Ismerkedjünk, kérdezzünk a kutyákról, a személyes tapasztalatok sokkal többet el tudnak mondani adott fajta tulajdonságairól, mint a netes ismertetők, vagy épp a kutyás könyvek. Egyben azt is megtudhatjuk, hogy melyek azok a betegségek, amikre a kedvenc fajtánk hajlamos. A betegségek többsége szerencsére szűrhető, így ha megfontoltak vagyunk el tudjuk kerülni, hogy egy súlyos beteg kiskutyát vigyünk haza. Ha elég elhivatottak vagyunk, akkor egy idő után lesz egy képünk arról, hogy milyen típust keresünk és így tenyésztőt választani is könnyebb lesz majd. Fontos: a szaporítók manapság sokszor hirdetnek azzal, hogy a “szülőket rendszeresen visszük állatorvoshoz” ami nem egyenlő azzal, hogy elvégezték rajtuk (az egyébként drága) szűrést az örökletes betegségekre!

Elmaradhatatlanul fontos még a mikrochip! Törvény írja elő, hogy kutya csak úgy cserélhet gazdát, hogy van benne egyedi azonosító! Saját tenyésztésű kiskutyát pedig 4 hónapos korig kötelező chippel jelölni. Sokan szeretik ezt félremagyarázni (“4 hónapos koráig nem kell chipezni” és egyéb sületlenségek), legyünk résen! Bárhonnan is veszünk kutyát, chip kell legyen benne! Hasonló törvényi előírás, hogy 8 hetes koráig az anyjával kell maradniuk a kicsiknek, tehát bárki magyarázza is, hogy “már önállóan esznek” ne dőljünk be neki! Csak meg akar szabadulni – az addigra jó sok tápot elfogyasztó – kiskutyáktól…
Ha tenyésztőtől vásárolunk (és utánakérdeztünk másoktól, beszélgettünk vele) akkor feltétlenül kérjünk adás-vételi szerződést és garanciát. Ezek tartalma a két megállapodó féltől függ, de – ahogy semmi mást sem – ezt se írjuk alá, ha a tartalmával nem értünk egyet. A tenyésztő ad még törzskönyvet, a kiskutya természetesen rendelkezik mikrochippel, legalább kétszer volt féreghajtózva és elkezdték az oltási programját.
Felsorolhatnék még a végére rengeteg olyan esetet, amikor a gazdik csúnyán pórul jártak. Sajnos a két kezem kevés ahhoz, hogy ezeket megszámoljam, de talán az is elég, ha értő szemmel megnézzük, hogy a kutyafutiban hány kutya néz ki úgy, ahogy valójában kellene neki… sokszor halljuk, hogy “így is szeretjük” ami természetes, de most őszintén… ha akkor is szeretjük, ha nem tökéletes egyede a fajtájának, akkor miért adjunk pénzt egy haszonorientált csalónak, miközben örökbe is fogadhatnánk?

forrás: decathlon

További információk hasznos linkek

Kutyabarát részleg

Állatorvosok, éttermek, panziók, kozmetikusok, szállodák, nyaralás, felszerelés és kutyaruházat vásárlás, kutyaiskolák, menhelyek…

Fő az egészség

Egészség rovat, betegségek, etetés – elméletek és gyakorlat, nevelés és tartási kisokos, utazással kapcsolatos információk, hasznos dolgok és édességek

Hol találkozhatunk bostonokkal

Bostonokkal egyre gyakrabban találkozhatunk az utcán, de számos kiállításon, agility versenyen és kutyás rendezvényen is.
Az érdeklődők számára fontos információ, hogy a tenyésztők nem nagyon engednek a kutyáik közé idegeneket, melynek számos oka van (higiénia, fertőzések elkerülése, kockázatcsökkentés, oltatlan babák, tüzelő vagy vemhes szukák, stb).

Nincs pénze fajtatiszta kutyára? Akkor ne vegyen utánzatot!

Ahogy a 699 forintos virsli minősége sem egyezik meg az 1699 forintoséval, úgy a lelkiismeretes tenyésztőtől -később leírjuk, miről lehet felismerni- vásárolt kiskutya sem azonos a csomagtartóból vagy kamutenyésztőtől vásárolt szaporítottal.
A szaporított kiskutyák vásárlója állatkínzókat támogat, de ha ez nem érdekli, nagy valószínűséggel nagyobb állatorvosi számlákra, vagy kedvence korai elvesztésével számolhat a nagy spórolás közben.

Nem érdekel a kutya származása

Akkor irány egy menhely barátunk! Ja, hogy büdös egy keverék? Büdös egy felnőtt kutya? Ennek a finnyának bizony ára van. Magas. Ez sem az a terep, ahol jól lehet járni okosban.
Az pedig különösen megfontolandó az ilyen spórolós típusoknak, hogy Fifikéjének szülei, vagy nagyszülei lehettek diszpálziásak, epilepsziásak, vagy egyéb örökletes és kegyetlen betegséggel terheltek, amik Fifike, rajta keresztül pedig a gazda életére, pénztárcájára is kihatnak. Mert egy beteg kutya sokba van. Nagyon sokba. Ha pedig ez nem érdekli a spórolóst és elaltatja a beteg kutyát, veheti az újat, a kétszer, háromszor kevés pedig néha több, mint az egyszer sok.
Ha már a lelkiismeret nem megy, reméljük a matek igen.

Miféle állatkínzás?

Azt gondolta, hogy egy olcsó termék előállítása ugyanannyiba kerül, mint egy drágáé?
Nem kerül ugyanannyiba. Ahogy a velük töltött idő, élet minősége sem lesz azonos.
Egy lelkiismeretes tenyésztőnél a betegségektől mentes tenyészállatok beszerzése, a kényelmes életkörülmények, a munkavizsgás és kiállításokon induló, netán nyerő szuka fenntartása, képzése és élelmezése hogyan kerülne ugyanannyiba, mint az egész életét egy szűk ketrecben töltő, évente kétszer ellő, kizsigerelt, szocializálatlan, ismeretlen származású, génjeiben betegségeket hordozó szülőgépé?
A kizsigerelt robot alól csomagtartókban, kamionokban összezsúfolva, éhezve, szomjan húzott-nyúzott kölykök értékesítése is sokkal olcsóbb, mint a jövendőbeli gazdák szigorú szelektálása, az azokkal eltöltött idő és az értékesített kutyák sorsának követése.

De a francia bulldog olyan cuki

A divat még egy kutyafajtának sem tett jót. A rövid orrúaknak a legkevésbé. Az ilyen, fizikai hátrányokkal küzdő fajtáknak -francia bulldog, mopsz, angol bulldog, boxer, Boston terrier-, különösen árt, ha a nép felkapja és akarja őket. Olcsón, mert pénze nincs egy jó egyedre, ezért vesz egyet egy csomagtartóból, amelyik pár évesen néhány rossz év után távozik a kutyák közül.
Az ilyen fajtára ácsingózók különösen gondolják meg, honnan és milyen minőségű kölyköt vásárolnak, mert a teljesértékű élettel összeegyeztethetetlen torzulások, betegségek sokkal jellemzőbbek rájuk, mint a természetes formákkal rendelkező kutyákra.
Ugyanígy a divatos fajtát -labrador, amstaff, jack russell, yorkie, bolognese, havanese, francia bulldog, csivava- keresők is kiemelten figyeljenek oda a kiskutya származására, mert a divat miatt megnövekedett kereslet mindig felkelti a szaporítók figyelmét, és kínálatot teremtenek, elárasztva a piacot olcsó és rossz minőségű divatkellékekkel.
Igen, divatkellékekkel, mert nem gondoljuk, hogy aki spórolva, lelkiismeret és ész nélkül a csomagtartóból vesz egy nyomott orrú valamit, az társat keres. Annak csak egy hamis Vuitton táska kell, ami történetesen lélegzik. Már ameddig lélegzik.

Jó, de akkor honnan vegyek fajtatiszta kutyát?

Lelkiismeretes, jó tenyésztőtől.
A jó tenyésztőnek van neve és vigyáz rá. Nagyon. A jó tenyésztő nem csak külsőség, nem csak egy szép kennel és három trófea, amely hazánkban a szokásos mutyik miatt ráadásul nem is feltétlenül érték.
A jó tenyésztő kemény. Nem adja oda bárkinek a kölyköt, megismerkedik a célokkal -pl. az ösztönerős jagdokat, munkavonalas német juhászokat nem adják oda kedvencnek gyerek mellé-, a körülményekkel – kaukázusit nem ad oda panelba-, és megfelelő gazdajelölt esetén szerződést köt, amelyben a magas vételárért, kekeckedésért cserébe garanciát vállal az örökletes betegségek, diszplázia, süketség, epilepszia, hasonlóktól mentességre.
A jó tenyésztővel megeshet, hogy annyira vigyáz a nevére -ez fejlettebb országokban jellemző gyakorlat- hogy a kutyát csak ivartalanítási kötelezettséggel adja el, amelyet le is követ. Így biztosítja, hogy kutyái ne keveredjenek felelőtlen szaporítási ügyekbe, amiken keresztül olyan rossz és beteg vérvonalak szüleivé válhatnának, amelyek az ő nevét viselik.